7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Boczniaki z grilla z żółtym serem i pomidorami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

boczniaki
przyprawa do grilla
ew. sól
żółty ser
pomidory
ajwar (pasta warzywna)

Przygotowanie:

Boczniaki umyć, wysuszyć, obsypać przyprawą do grilla (i solą, jeśli jej nie ma w składzie), odstawić na 20 min. w chłodne miejsce.

Smażyć je potem na średnio rozgrzanym ruszcie po ok. 2-3 min. z każdej strony. Pod koniec grillowania posypać tartym serem, pomidorami pokrojonymi w kostkę i polać pastą warzywną ajwar.

Wskazówki i uwagi:

Można podawać z pieczonymi ziemniakami z dodatkiem masła koperkowego.
Nadesłał(a) Sunnta, dnia: 2003-07-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka w sklepie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Francuskie koperty z serem żółtym i suszonymi pomidorami. (lakto-wege)
Zupa neapolitańska - krem z pomidorami i żółtym serem (bez ograniczeń)
Sałatka z soczewicy z żółtym serem, pomidorem i ogórkiem (bez ograniczeń)
Omlet prowansalski - z pomidorem, papryką i żółtym serem (bez ograniczeń)
Boczniaki w sosie cytrynowo-czosnkowym (z grilla) (wegańska)
Bułka z grilla z serem pleśniowym (lakto-wege)
Sałatka z boczniaków z pomidorami (wegańska)
Sałatka brokułowa z żółtym serem, pomidorem, kukurydzą i groszkiem (lakto-wege)
Pizza z boczniakami i serem (farsz) (lakto-wege)
Pomidory z fetą i bazylią (z grilla) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas