7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 średni pomidor
2 jajka szczypta cukru dużo pieprzu sól masło ser rokpol (opcjonalnie) ser żółty (opcjonalnie) Przygotowanie:Pomidora pokroić na 8-9 części i wrzucić na roztopione masełko, posypać cukrem, pieprzem i solą. Jak się podpieką, przewrócić na drugą stronę i popieprzyć.
W miseczce roztrzepać jajka, dodać sól i pieprz, wlać na podsmażone pomidory, mieszać delikatnie (aby pomidory za bardzo się nie rozpadły) do konsystencji jaką kto lubi. Na koniec posypać startymi serami. Wskazówki i uwagi:Do jajówki najlepiej nadają się grzaneczki - ja lubię takie mocno przypieczone, z masełkiem, ale smaruję jak trochę ostygną, żeby masło nie wsiąkało.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2003-07-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłał(a) maja
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jajecznica z pomidorami (ovo-wege)Jajecznica po hiszpańsku - z pomidorem (ovo-wege) jajecznica na pomidorach i oliwie (ovo-wege) Tofucznica - tofu a'la jajecznica z cebulą i pomidorem (wegańska) Jajecznica dla smakoszy - na grzance, z pieczarką, pomidorem i serem (bez ograniczeń) Tofu a'la jajecznica - z pomidorem, gorczycą i kuminem (wegańska) "Jajecznica" bez jajek, z tofu lub twarogu z pomidorem i gorczycą (wegańska) Chińska jajecznica (ovo-wege) Jajecznica na grzankach (ovo-wege) Pitta z jajecznicą (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |