7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:Potrzebne będą:
dwa spore selery korzeniowe z nacią, bulion warzywny (na 4 litrowy garnek), 4 kromki miękiszu z białego, żytnego chleba, śmietana 12 % lub jogurt. Przygotowanie:Seler kroimy w kostkę, wrzucamy do buionu, dodajemy chleb i natkę. Gotujemy do miękkości. Wyciągamy natkę, przecedzamy i miksujemy seler ze śmietaną lub jogurtem. Dodajemy do wywaru, przyprawiamy pieprzem, solą (jak trzeba), można dodać trochę słodkiej papryki i czubrycy (bułgarskie zioło - już uprawiają je nasi górale). Zupa jest świetna.
Nadesłał(a) admin,
dnia: 2003-07-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis nadesłany przez Aśkę i przez nia opracowany "na podstawie smaku zupy w pewnej sopockiej knajpce"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa porowo-selerowa (wegańska)Zupa-krem ziemniaczano-selerowa ze śmietaną i serwatką (lakto-wege) Zupa sojowa z "makaronem" selerowo-cebulowym (wegańska) Pasta selerowa (bez ograniczeń) Sałatka selerowa na słodziutko (lakto-wege) Krem pietruszkowo-selerowy (lakto-wege) Kotlety marchewkowo-selerowe (ovo-wege) Sałatka ananasowo-selerowa (bez ograniczeń) Kotlety selerowe z serem (lakto-wege) Zapiekanka (zasmażanka) selerowo-serowa (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
"... a to feler westchnął seler..." ;)
dinnerparty 2009-03-25 16:33:49.005