7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:/proporcje na blaszkę o średnicy 26 cm/
ciasto: 200 g mąki 100 g masła 1 żółtko szczypta soli łyżeczka cukru zimna woda nadzienie: 1,5 kg gruszek 100 g migdałów w płatkach 100 g masła 100 g cukru cukier waniliowy (jedno opakowanie) 1 żółtko Przygotowanie:Ciasto:
Posiekać składniki nożem, szybko zarobić z dodatkiem wody. Zrobić kulę, włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć, rozwałkować, złożyć na trzy części, rozwałkować jeszcze raz. I tak trzy razy. Wałkować tylko w jedna stronę. Wyłożyć ciasto na blaszkę wysmarowaną masłem i oprószoną mąką. Nakłuć widelcem, ułożyć owoce. Nadzienie: Gruszki obrane ze skórki pokroić w ósemki, wydrążyć nasiona, rozłożyć na cieście w blaszce. Masło roztopić w rondelku, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtko. Wylać masę na gruszki, posypać migdałami. Piec 40 minut w temp. 180-200 stopni.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2003-08-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała Dorota
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Wlasnie pieke, zobaczymy jak bedzie smakowac :)
~mgrbwsk 2009-11-10 18:26:06.185 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chutney z gruszek (wegańska)camembert z gruszkami i pistacjami (lakto-wege) Budyń meklemburski z gruszkami (lakto-wege) Zupa dyniowa z gruszkami (wegańska) Dżem z gruszek i aronii (wegańska) Dżem z jarzębiny, gruszek i jabłek (wegańska) Babeczki z kremem budyniowym i gruszkami (bez ograniczeń) Z borówek czerwonych dżemik z gruszkami (wegańska) Sałatka owocowa z morelami i gruszkami (wegańska & RAW) Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~mm 2012-05-11 12:12:24.787