7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Grzanki po walijsku

Przepis jest moją wariacją na temat brytyjskiej klasyki zwanej 'Welsh rabbit'. Z sosem i surówka grzanki mogą stanowić samodzielny obiad. Na zimno, przełożone np. ogórkiem i papryką, przełamują kanapkową nudę.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

8 niedużych kromek razowego chleba
4 jajka
2 łyżki śmietany
15 dkg drobno startego żółtego sera
2-3 łyżeczki musztardy
sól, pieprz, majeranek
olej do smażenia

Przygotowanie:

Jajka wybić do miseczki, roztrzepać widelcem, dodać przyprawy, śmietanę i ser. Wymieszać. Każdą kromkę chleba namaczać w tej paście z dwóch stron i smażyć na gorącym oleju.

Wskazówki i uwagi:

Ser się trochę niechętnie przykleja do kromek, więc po umieszczeniu każdej na patelni można z wierzchu dołożyć odrobinę masy. Świetny sposób na zużycie starszego chleba ;-) Można nie dodawać musztardy, jeśli ktoś nie lubi, ale właśnie musztarda daje 'to cos' :-)
Nadesłał(a) ISIA, dnia: 2003-08-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

mi tez bardzo smakowalo!Ale chyba troche przesolilam ~___+
~Alice 2004-04-21 00:00:00.0

Jak dla mnie bomba!!!
fenRis 2003-08-29 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jajecznica na grzankach (ovo-wege)
Grzanki z jajkiem (ovo-wege)
Grzanki "pytlane" (bez ograniczeń)
Grzanki w jajku (ovo-wege)
Grzanki vandoise (bez ograniczeń)
Francuskie grzanki (bez ograniczeń)
Grzanki (grillowane) (wegańska)
Grochówka z grzankami (wegańska)
Grzanki serowo-czosnkowe (lakto-wege)
Zupa pieczarkowa z grzankami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas