7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:makaron ryżowy - wstążki
1 marchewka 2 młode cebulki odcięte od szczypiora pół puszki pędów bambusa kilka grzybów Mun ząbek czosnku olej sos sojowy Przygotowanie:Makaron zalać wrzątkiem. Po 3 minutach jest już miękki. Grzybki też zalać wrzątkiem i gdy miękkie pokroić w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Dodać ok 3 łyżek sosu sojowego i wrzucić ząbek czosnku. Po chwili dodać pokrojoną w słupki marchew, pędy bambusa, pokrojoną w krążki cebulkę i grzybki. Smażyć około 2 minut. Wyjąć czosnek. Zmniejszyć gaz i dodać odsączony makaron. Dobrze przemieszać i pozwolić makaronowi przejść smakiem warzyw. Po ok minucie zdjąć z patelni.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-08-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis podał Adam
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makaron z warzywami i grzybami mun (wegańska)Sałatka z makaronem ryżowym i grzybami mun (wegańska) Potrawka chińska - ryż z warzywami, pędami bambusa i grzybami mun (wegańska) Sajgonki z piekarnika z makaronem sojowym, grzybami mun, warzywami i wkładką sojową (wegańska) Grzyby Mun z makaronem i warzywami (wegańska) Sajgonki "sajgon w kuchni" (z grzybami mun, warzywami i granulatem sojowym) (wegańska) Pieczone sajgonki z makaronem ryżowym i podsmażonymi warzywami (wegańska) Makaron ryżowy z wodorostami oraz warzywami duszonymi (wegańska) Pędy bambusa z warzywami i tofu (wegańska) Czosnkowy szpinak z jajkiem, bakaliami i grzybami mun (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |