7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:dowolne pieczywo
żółty ser czosnek trochę majonezu (najlepiej pikantnego) sól pieprz w razie potrzeby ewentualnie dowolne ziele w dowolnej ilości, np. bazylia, oregano czy inna papryka Przygotowanie:Ser zetrzeć. Czosnek rozgnieść i dodać do sera. Dodać majonez i wymieszać. Masę rozsmarować/rozłożyć na kromkach chleba albo bułkach. Posypać zielem/solą/pieprzem. Zapiec w piekarniku, aż ser się ładnie roztopi, ewentualnie podgrzać w mikrofalówce.
Wskazówki i uwagi:Taki ser z ulepszaczami w postaci czosnku i majonezu dobrze się sprawdza jako składnik pizzy.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
smaczne, z pomidorkiem lub ogorkiem kiszonym mniami:))
~sunflower_ren 2006-08-24 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Grzanki / bułeczki czosnkowe (lakto-wege)Grzanki ziołowo-czosnkowe z serem (lakto-wege) Grzanki grillowe pomidorowo-czosnkowe (wegańska) Zupa fasolowa z grzankami czosnkowymi we włoskim stylu (lakto-wege) Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami czosnkowymi (lakto-wege) Sałatka: mix warzyw z sosem czosnkowym i grzankami (lakto-wege) Grzanki czosnkowe z tofu i żółtym serem (lakto-wege) Zupa-krem z porów na mleku, z czosnkowymi grzankami (wegańska) Zupa krem z porów z grzankami czosnkowymi (wegańska) Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
przecudownie smakuje również na zimno: najpierw robimy grzanki, najlepiej z bułki wrocławskiej, i potem na nie kładziemy zimną masę :) nie rozpuszcza się,ale smak - wyborny. no tylko trzeba czosnek lubić :P
magrusia 2010-07-19 14:52:47.472