7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:/proporcje na formę o średnicy 25-30 cm/
250 g gorzkiej czekolady 150 g masła 8 jajek 150 g cukru 50 g mąki Przygotowanie:Piekarnik rozgrzać do 200°C. Czekoladę rozpuścić w "kąpieli wodnej" (do garnka z gorącą wodą wstawić drugi z czekoladą), dodać masło - ma być płynna masa. Odstawić.
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić, a żółtka utrzeć z cukrem na masę. Wymieszać i delikatnie dolać rozpuszczoną letnią czekoladę z masłem, dosypując po trochu mąkę. Okrągłą brytfankę wysmarować masłem i powoli wlać przygotowaną masę. Piec ok. 20 minut.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciasto czekoladowe (wegańska)Wegańskie ciasto czekoladowe (wegańska) Ciasto czekoladowo-orzechowe (wegańska) Polewa czekoladowa do ciast (wegańska) Ciasto czekoladowe... z czekoladą (wegańska) Ciasto czekoladowe z bananami (wegańska) Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska) Ciasto czekoladowe z polewą czekoladowo-maślaną (bez ograniczeń) Ciasto czekoladowe z wiśniami (bezglutenowe) (wegańska) Czekoladowe ciasto z oliwą i rozmarynem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |