
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Smażone kasztanyPrzy obieraniu skorupki po usmażeniu można się troszkę ubabrać, gdyż tłusta od oleju skórka uwielbia przyklejać się do palców.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kasztany jadalne
olej do smażenia jarzynka lub inna ulubiona przyprawa Przygotowanie:
Kasztany należy obrać z pierwszej, brązowej skórki - jest ona dość twarda, więc czas obierania zależy od wprawy :)
W tej postaci kasztany wrzucić na rozgrzany olej (najlepiej jeśli kasztany są przykryte w całości olejem). Czas smażenia jest stosunkowo krótki, 5-7 min. - aż druga skórka zacznie lekko odchodzić od zjadliwego kasztana. Tak usmażone kasztany wystarczy oskubać ze skorupki, jaka powstaje z drugiej skórki podczas smażenia, wytarzać w jarzynce lub innej przyprawie i zachwycać się ich smakiem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
"wytarzać w jarzynce lub innej przyprawie i zachwycać się ich smakiem" gratuluje pomysłu. równie dobrze mogłabyś zrobić to z ziemniakami, (chyba ze źle rozumiem wytarzanie) i nie byloby wiekszej róznicy.
to tak, jakby kupić krewetki i przyrządzić je jak śledzie - w occie i z cebulą. ~srutu tutu 2011-02-05 14:49:31.647
ja juz mam fach obiore w 1min
~ADEK 2010-04-09 22:03:05.275 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczone kasztany (wegańska)Kasztany pieczone (wegańska) Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege) Smażone krążki cebulowe (lakto-wege) Smażone tofu czosnkowe (wegańska) Smażone tofu z żurawiną (wegańska) Cebulowe smażone tofu (wegańska) Smażone grzyby suszone (bez ograniczeń) Smażone ciasteczka dalmackie (bez ograniczeń) Smażone kapelusze prawdzików (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~srugołąbek 2011-07-17 18:01:24.874