7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta z zielonej soczewicy z orzechami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 filiżanka zielonej soczewicy
1/2 filiżanki posiekanych orzechów włoskich
2 łyżeczki musztardy Dijon
1 łyżka octu winnego czerwonego
ostra czerwona papryka
sól
pieprz

Przygotowanie:

Soczewicę opłukać i zalać zimną wodą i zagotować, aż nasiona będą miękkie (ok. 30 min). Odcedzić nasiona i miksować z resztą składników, aż do uzyskania gładkiej masy. Doprawić do smaku solą pieprzem i papryką.

Jeśli pasta będzie zbyt sucha możemy dodać odrobinę przegotowanej wody.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-11-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: restaurants.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

bardzo smaczna i "uzależniająca"
~rok2 2013-10-22 18:01:25.061

pychotka :)
~magge 2012-02-23 01:31:05.128

bardzo dobra. polecam. ja zamiast octu winnego dalem ocet balsamiczny
~turiam 2011-03-14 16:41:25.386

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Prosta pasta z zielonej soczewicy (wegańska)
Pasta z zielonej soczewicy i suszonych pomidorów (wegańska)
Krokiety z zielonej soczewicy (ovo-wege)
Pasztet z soczewicy zielonej (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy (wegańska)
Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Kotlety z zielonej soczewicy i warzyw (ovo-wege)
Zupa z zielonej soczewicy z grzybkami (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy z pomidorami (wegańska)
Pasztet z zielonej soczewicy i warzyw z egzotycznymi przyprawami (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas