7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:Ziemniaki 1 kg
Maka ziemniaczana Sol Przygotowanie:Ziemniaki umyc, obrac i ugotowac we wrzacej osolonej wodzie do miekkosci. Po ugotowaniu odcedzic i gorace przecisnac przez praske do ziemniakow. Przecisniete ziemniaki ulozyc w misce, powierzchnie wyrownac reka, podzielic na cztery czesci i jedna czesc wyjac. W miejsce wyjetych ziemniakow wsypac tyle samo maki ziemniaczanej, oraz dodatkowo jedna plaska lyzke. Dodac ponownie wycisniete ziemniaki i szybko zanim wystygna dokladnie calosc wraz z maka zagniesc na jednolita mase. Z cieplej jeszcze masy formowac okragle kluseczki wiekoscia przypominajace pileczke pingpongowa. Kluski ukladac na desce wysypanej maka ziemniaczana. Gotowac we wrzacej osolonej wodzie. Po wrzuceniu do wrzatku delikatnie wymieszac od dna lyzka drewniana. Kluski gotowac do chwili zagotowania na dosc duzym ogniu, a z chwila zagotowania na bardzo malym ogniu.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kluski gryczane (wegańska)Kluski śląskie (wegańska) Kluski amarantusowe (bez ograniczeń) Kluski z "serem" (wegańska) Kluski leniwe z otrębami (bez ograniczeń) Kluski leniwe z cynamonem (bez ograniczeń) Orientalne kluski śląskie (wegańska) Kluski z płatków owsianych (bez ograniczeń) Kluski lane na śniadanie (bez ograniczeń) Kluski leniwe z ziemniaków (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy 2007-02-22 00:00:00.0