7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasztet z fasoli, kaszy i włoszczyzny z dodatkiem drożdżyPodawać na zimno z pieczywem jako przekąskę lub na ciepło jako danie obiadowe.
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:2 szklanki fasoli (może być różnych odmian i kolorów)
1/2 szklanki kaszy gryczanej 1/2 szklanki pęczaku 4 cebule 3-4 ząbki czosnku 2 marchwie pietruszka średni seler 50 g świeżych drożdży 1/2 szklanki oleju 1 szklanka płatków owsianych 3-4 jaja pęczek natki pietruszki majeranek sól pieprz bułka tarta do formy Przygotowanie:Fasolę zalać wrzątkiem, moczyć 2 godz., następnie odcedzić i ugotować w świeżej wodzie. Kaszę gryczaną i pęczak ugotować (osobno) na sypko.
Cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć, resztę warzyw zetrzeć na tarce o grubych oczkach i udusić razem na oleju. Pod koniec duszenia dodać rozkruszone, bardzo świeże drożdże i podgrzewać, aż się rozpuszczą. Wystudzić. Fasolę i kaszę zemleć w maszynce, dodać warzywa, płatki owsiane, jaja, posiekaną natkę, przyprawić do smaku. Wyrobić masę. Wyłożyć do natłuszczonych i wysypanych tartą bułką foremek i piec ok. 1 godz.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli (wegańska)Pasztet z soczewicy i fasoli z dodatkiem tofu (wegańska) Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli adzuki (wegańska) Pyszny pasztet ze słonecznika i włoszczyzny (wegańska) Pasztet z fasoli z orzechami (wegańska) Pasztet z fasoli jasiek (ovo-wege) Bakłażany kiszone z dodatkiem papryki i włoszczyzny (wegańska) Tęczowy pasztet "bez strat" (z pozupnej włoszczyzny) (wegańska) Pasztet z czerwonej soczewicy z dodatkiem ciecierzycy (bez ograniczeń) Pasztet selerowy z dodatkiem marchewki i czosnku (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |