7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pieczone pierogi z grzybami i ryżemMagda Bassett: "Bardzo lubię te pierogi jako zakąskę na party lub danie na stół świąteczny."
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:ciasto:
220 g mąki 110 g masła 1/4 łyżeczki soli 3 łyżki kwaśnej śmietany nadzienie: 1/4 kg pieczarek 2 łyżki masła garść suszonych grzybów 1/2 szklanki ugotowanego ryżu 1 jajko sól pieprz Przygotowanie:Ciasto:
Składniki posiekać nożem, zagnieść widelcem i czubkami palców. Zawinąć w folię i schłodzić 30 minut. Nadzienie: Pieczarki posiekać, podsmażyć na maśle. Suszone grzyby zalać wrzątkiem, przykryć na 10 minut, posiekać, dodać do patelni, podsmażyć chwilę. Przełożyć do miski, dodać ryż, jajko i przyprawy, wymieszać dobrze. Pierogi: Rozgrzać piec do 200°C. Rozwałkować ciasto cienko, wykrawać koła (na półksiężyce) lub kwadraty (na duże uszka). Nadziać - skleja się tak samo jak normalne pierogi, lekko szczypiąc brzegi i skręcając.. Piec na nieposmarowanej blasze 10 minut, posmarować pierogi rozbełtanym jajkiem, piec jeszcze 10 minut lub aż brązowe. Wskazówki i uwagi:Ciasto wychodzi gładkie, nie klejliwe, miękkie.
Pierogi mozna przygotować wcześniej i zamrozić. Nie trzeba ich rozmrażać przed pieczeniem.
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2003-12-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Magdalena Bassett
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pierogi z kapustą i grzybami (wegańska)Duże pieczone pierogi (lakto-wege) Pierogi z kapustą i grzybami - mięciutkie :) (wegańska) Pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami (bez ograniczeń) Pieczone pierogi z farszem brokułowym (wegańska) Pierogi z kapustą i grzybami - krok po kroku (wegańska) Pierogi mocno leśne z kaszą gryczaną i grzybami (wegańska) Cebula faszerowana ryżem z grzybami (bez ograniczeń) Pieczone pierogi z nadzieniem ryżowo-grzybowym (bez ograniczeń) Pieczone pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem i słonecznikiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
kasumi90 2012-12-25 17:09:57.697