7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:75 dag dyni
cebula łyżka masła 3 szklanki bulionu warzywnego sól cukier pieprz łyżeczka musztardy 2 łyżki octu winnego 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej 10 dag kwaśnej śmietany 2 łyżki posiekanego szczypiorku 4 łyżeczki wyłuskanych nasion dyni Przygotowanie:Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojony w kostkę miąższ dyni i bulion. Gotować około 15 minut, po czym zmiksować, doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem, musztardą i octem. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do zupy, zagotować.
Zupę rozlać do bulionówek. Do każdej porcji włożyć łyżeczkę uprażonych na patelni nasion dyni i posypać szczypiorkiem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem dyniowa z piwem i prażonymi pestkami dyni (wegańska)Zupa krem z dyni (wegańska) Piwna zupa-krem z dyni (lakto-wege) Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska) Zupa-krem z dyni hokkaido (wegańska) Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska) Zupa-krem z dyni z mlekiem (wegańska) Zupa-krem z dyni, ziemniaków i pora (wegańska) Zupa-krem z dyni, prosta i pyszna (wegańska) Zupa-krem z dyni z ziemniakami i pasternakiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |