7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:2/3 szklanki soku z cytryny
100 g orzechów włoskich 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki śmietany cukier sól groszek ptysiowy Przygotowanie:Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć.
Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną. Powoli wlewać do 1 litra wrzącej wody. Zagotować i wystudzić. Połączyć z sokiem cytrynowym i orzechami, doprawić do smaku. Podawać na ciepło z groszkiem ptysiowym.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-12-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Dieta z owoców cytrusowych, wybór i opracowanie Marlena Krzyżostaniak, Wydawnictwo Astrum, Wrocław 2000 (przepis nadesłany przez przedstawiciela wydawnictwa)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa gryczana z orzechami włoskimi (wegańska)Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege) Omlet z porami i orzechami włoskimi (ovo-wege) Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi (wegańska) Naleśniki z brzoskwiniami i orzechami włoskimi (wegańska) Banany z grilla z orzechami włoskimi (wegańska) Sałatka z buraka z orzechami włoskimi (wegańska) Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege) Zupa cytrynowa z płatkami ryżowymi (lakto-wege) Sałatka selerowa z prażonymi orzechami włoskimi (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |