7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3 osób2 pęczki rzodkiewek
1 owoc granatu (30 dkg) 4 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki oleju (najlepiej oliwy) sól, pieprz Przygotowanie:Rzodkiewki oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Zalać 3 łyżkami zimnej, przegotowanej i osolonej wody, pozostawić na 15 minut. Następnie osączyć. Granat umyć, przepołowić i wyjąć soczyste ziarna. 2/3 ziaren wymieszać z rzodkiewkami i dodać posiekane orzechy. Z pozostałych ziaren granatu wycisnąć sok, przyprawić go lekko solą, pieprzem i połączyć z oliwą. Polać tym sosem surówkę i wymieszać.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-12-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Owoce egzotyczne, Eliza Lamer-Zarawska, Wydawnictwo Astrum, Wrocław 2000 (nadesłane przez przedstawiciela wydawnictwa)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Surówka z roszponki, sera i granatu (lakto-wege)Surówka z fenkuła i rzodkiewek (wegańska & RAW) Surówka wiosenna z selera naciowego, cykorii i rukoli z granatem (wegańska & RAW) Wiosenna surówka z rzodkiewkami i winegretem (ovo-wege) Surówka z rzodkiewki i ogórka z winegretem (wegańska & RAW) Genialnie prosta surówka z rzodkiewki (wegańska & RAW) Surówka z pomidorów, rzodkiewek i papryki (wegańska & RAW) Surówka z ogórka, pomidora i rzodkiewek z kapustą pekińską (wegańska & RAW) Surówka szpinakowa z rzodkiewką i sosem na bazie tahini (wegańska & RAW) Surówka z rzodkiewek, pora i grejpfruta, z sosem pesto (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |