7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Gulasz bengalski (z ziemniaków, dyni, bakłażana i groszku lub fasolki szparagowej)
Średnia ocena:
[3.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [5]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6-8 osób1 kg ziemniaków
400 g dyni 1 duża oberżyna (czyli bakłażan) 500 g groszku lub fasoli szparagowej 3 łyżki ghi lub oleju roślinnego 1,5 łyżki nasion czarnej gorczycy 3 liście laurowe 1 łyżeczka anyżu 1 łyżeczka kminku indyjskiego (kuminu) 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżeczka kozieradki (bożej trawki) ew. draganek (estragon) ew. hyzop lekarski ew. lubczyk ew. bernardynek (drapacz lekarski) 2 łyżeczki cukru 2 łyżki soli Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Gulasz z fasolki szparagowej z papryką (lakto-wege)Gulasz z fasolki szparagowej i innych warzyw (wegańska) Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami (bez ograniczeń) Kotlety z włoszczyzny, fasolki szparagowej i groszku konserwowego (ovo-wege) Sałatka z pieczonymi ziemniakami, jajkami i fasolką szparagową (bez ograniczeń) Zupa z fasoli szparagowej z grzybami suszonymi i ziemniakami (wegańska) Zielona lazania - z brokułem, fasolką szparagową, groszkiem i sosem pomidorowym (wegańska) Musaka z fasoli, soczewicy i bakłażana (bez ograniczeń) Gulasz z fasolki i kuskusu (wegańska) Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2013-09-27 11:58:13.21