7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:3 dl miodu (ok. 1 i 1/3 szkl.)
1,5 lyzki imbiru 4 dl cukru (ok. 1 i 1/2 lyzki) 1 i 1/2 lyzki cynamonu 350 g masla lub margaryny 1 lyzka gozdzikow 3 dl smietanki kremowki (1 i 1/3 szkl.) 1 lyzka proszku do pieczenia 1 i 1/2 kg maki Przygotowanie:wymieszac maslo, miod, cukier i przyprawy. dodac ubita smietanke i proszek do pieczenia rozpuszczony w niewielkiej ilosci wody. stopniowo wsypywac make, aby ciasto nabralo stalej konsystencji. zawinac je w folie i odlozyc do lodowki. nastepnego dnia rozwalkowac i wyciac dowolne ksztalty za pomoca foremek. wsunac ciasteczka do goracego piekarnika. piec w 175 stopniach przez 10-15 minut (az sie zarumienia).
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pepparkakor - szwedzkie pierniczki (lakto-wege)Słodkie Pesso ("kasza makaronowa") z bakaliami (wegańska) Chleb - placki szwedzkie (drożdżowe z anyżkiem) (lakto-wege) Pierniczki norymberskie (ovo-wege) Wegański piernik (wegańska) Piernik bananowy (wegańska) Pierniczki wegańskie (wegańska) Piernik po szlachecku na miodzie (ovo-wege) Piernik staropolski na miodzie (bez ograniczeń) Piernik bez miodu (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
nesstea 2010-01-30 12:05:36.758