7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa grzybowa z natką (z grzybów suszonych)

Zupę podawać z kostką z kaszy manny (jak kluski-romby, tylko inaczej krojone) lub łazankami.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

40 g grzybów suszonych
liść laurowy
1 cebula
1 łyżka tłuszczu do smażenia
4 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
sól
pieprz
nać pietruszki

Przygotowanie:

Grzyby dokładnie opłukać i ugotować w 4 szklankach wody z liściem laurowym.

Następnie grzyby odcedzić (wywaru nie wylewać!), pokrajać w paski i razem z drobno posiekaną i przesmażoną cebulą dodać do zagotowanego wywaru. Posolić, wsypać pieprz i posiekaną nać pietruszki, dodać wywar z grzybów.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek, dnia: 2000-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Psubraty nr.5/6; zaczerpnięte z książki Jana Kucharczyka "Vademecum wegetarianina" - Znaki Czasu, Warszawa 1987.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

zupka bardzo smaczna
autor anonimowy 2003-12-23 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa grzybowa czysta (z grzybów suszonych) (wegańska)
Zupa grzybowa z suszonych podgrzybków z marchewką (wegańska)
Pasztet grzybowy (ze świeżych grzybów) (wegańska)
Sos grzybowy ze świeżych grzybów i warzyw (wegańska)
Kotlety z ryżu i grzybów suszonych (ovo-wege)
Zupa z grzybów prawdziwych (lakto-wege)
Zupa z leśnych grzybów (wegańska)
Grzybowe wstążeczki - ze świeżymi grzybami i natką (wegańska)
Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas