7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa grzybowa z natką (z grzybów suszonych)Zupę podawać z kostką z kaszy manny (jak kluski-romby, tylko inaczej krojone) lub łazankami.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:40 g grzybów suszonych
liść laurowy 1 cebula 1 łyżka tłuszczu do smażenia 4 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki) sól pieprz nać pietruszki Przygotowanie:Grzyby dokładnie opłukać i ugotować w 4 szklankach wody z liściem laurowym.
Następnie grzyby odcedzić (wywaru nie wylewać!), pokrajać w paski i razem z drobno posiekaną i przesmażoną cebulą dodać do zagotowanego wywaru. Posolić, wsypać pieprz i posiekaną nać pietruszki, dodać wywar z grzybów.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek,
dnia: 2000-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Psubraty nr.5/6; zaczerpnięte z książki Jana Kucharczyka "Vademecum wegetarianina" - Znaki Czasu, Warszawa 1987.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa grzybowa czysta (z grzybów suszonych) (wegańska)Zupa grzybowa z suszonych podgrzybków z marchewką (wegańska) Pasztet grzybowy (ze świeżych grzybów) (wegańska) Sos grzybowy ze świeżych grzybów i warzyw (wegańska) Kotlety z ryżu i grzybów suszonych (ovo-wege) Zupa z grzybów prawdziwych (lakto-wege) Zupa z leśnych grzybów (wegańska) Grzybowe wstążeczki - ze świeżymi grzybami i natką (wegańska) Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege) Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy 2003-12-23 00:00:00.0