7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Jabłka pieczone z winnymi rodzynkami i sosem karmelowo-śmietankowym
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:6 dużych jabłek typu golden delicius (b.słodkie, delikatnie kwaskowate, aromatyczne i soczyste)
6 łyżek rodzynek 10 cl słodkiego wina łyżka masła do wysmarowania naczynia sos karmelowo-śmietankowy: 25 g cukru 25 cl śmietany Przygotowanie:Rodzynki zalać winem i pozostawić na godzinę.
Rozpuścić cukier w garnku na małym gazie, wolno mieszając. Następnie lekko podgrzać połowę śmietany i dodać do karmelu, cały czas mieszając. Resztę śmietany ubić i dodać do ostudzonego wcześniej karmelu. Jabłka obrać, wyciąć środki, zapełnić rodzynkami nasączonymi winem, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Dodać trochę wody i wstawić na 30 min. do pieca nagrzanego do 180 stopni. Ostudzić i polać wcześniej przygotowanym sosem karmelowym. Można udekorować bitą śmietaną.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jabłka pieczone z migdałami, konfiturami i aromatycznym winnym sosem (wegańska)Jabłka pieczone z rodzynkami i dżemem (wegańska) Jabłka pieczone z rodzynkami, migdałami, miodem i cynamonem (lakto-wege) Jabłka pieczone z rodzynkami i sokiem pomarańczowym (wegańska) Jabłka pieczone z amarantusem (wegańska) Surówka z marchwi i jabłka z rodzynkami (wegańska & RAW) Pieczona/grillowana paryka marynowana w oliwie z octem winnym (wegańska) Sałatka z pora, jabłka, marchewki i rodzynek z sezamem (wegańska) Ryż pieczony z jabłkami i rodzynkami (wegańska) Sos biały do makaronu (śmietankowy z czosnkiem) (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |