7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
A może sos porowo-cytrynowy?Przepis widziałem kiedyś w programie kulinarnym "Ready Steady Cook" na brytyjskim kanale i trochę go zmieniłem. W wegetariańskiej kuchni paleta sosów, które możemy przyrządzić jest ograniczona, proponuję więc kolejny do kolekcji, smacznego.
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 2 osóbjeden por,
ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, pół szklanki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany, kilka kropel cytryny, sos sojowy, szczypta kurkumy, pieprz, inne ulubione przyprawy, świeże zioła. Przyda się tzw. blender, czyli urządzenie do mixowania płynu z ciałami stałymi, lub specjalna końcówka do mixera (jak do coctailu). Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Sos P. (pieczarkowo-porowy) (wegańska)Sos porowy do lasagne zamiast beszamelu (wegańska) Boczniaki w sosie cytrynowo-czosnkowym (z grilla) (wegańska) Sałatka z soczewicy i ryżu z pomidorami, ogórkami i sosem cytrynowo-czosnkowym (wegańska) Spaghetti z cytryną [Vermicelli al limone] a właściwie śmietanowo-cytrynowym sosem (lakto-wege) Pasta porowa (bez ograniczeń) zupa porowa z serem (lakto-wege) Zupa amarantusowo-porowa (wegańska) Sałatka cieciorkowo-porowa (wegańska) Zupa porowo-ziemniaczana (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
efe 2008-06-12 12:31:13.32