
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pasztet wigilijny - sojowy z tofu i suszonymi grzybami
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:200 g soi
300 g tofu spora garść suszonych grzybów 1/2 szklanki ugotowanej pszenicy 2 jajka nieduży pęczek natki pietruszki duża cebula 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki kminku sporo pieprzu ziołowego sporo pieprzu czarnego sól + kilka łyżek oleju i bułka do wysypania formy Przygotowanie:
Soję i grzyby trzeba namoczyć dzień (albo przynajmniej kilka godzin) wcześniej, a potem ugotować do miękkości - można je gotować razem. Oddzielnie namoczyć i ugotować pszenicę.
Ugotowaną soję, grzyby, pszenicę i tofu przepuścić przez maszynkę do mielenia. Do masy wbić dwa jajka, dodać posiekaną pietruszkę i podsmażoną posiekaną cebulę. Całość doprawić do smaku i dolać 1/4 szklanki oleju. Wyrobić dokładnie, a potem przełożyć do nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Piec 50-60 minut w temperaturze 180°C. Wyjmować z formy dopiero jak wystygnie.
Nadesłał(a) ovc,
dnia: 2004-02-05 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasztet sojowy z grzybami suszonymi (wegańska)Bigos z kostką sojową i grzybami suszonymi (wegańska) Pasztet z fasoli lub soi z warzywami, pieczarkami i suszonymi grzybami (wegańska) Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska) Pasztet sojowy z pieczarkami (ovo-wege) Pasztet sojowo-soczewicowy (ovo-wege) Kotlety z soi z suszonymi grzybami (ovo-wege) Tofucznica z grzybami i suszonymi pomidorami (wegańska) Pasztet zbożowo-sojowy z okary (wegańska) Pasztet sojowy z cebulą i majerankiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |