7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 kg zielonej fasolki szparagowej
pęczek bazylii do posypania sos: 2 żółte papryki główka czosnku 4 duże łyżki oliwy sól pieprz Przygotowanie:Papryki (w całości) i całą główkę czosnku włożyć do pieca (200°C) na 20 minut. Następnie obrać papryki ze skórki i wyjąć pestki ze środka. Obrać upieczony w łupinach czosnek. Rozgnieść razem na masę (lub zmiksować) dodając oliwę. Posolić, popieprzyć.
W dużej ilości osolonej wody ugotować fasolkę (ok. 5 min., ma być chrupiąca). Odcedzić i lekko podsmażyć na oliwie (również ok. 5 min.). Ułożyć na półmisku. Polać ciepłym, paprykowym sosem. Posolić, popieprzyć i posypać posiekaną bazylią.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym (lakto-wege)Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym (wegańska) Sałatka z pieczonymi ziemniakami, jajkami i fasolką szparagową (bez ograniczeń) Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowym (lakto-wege) Sos warzywny z fasolką szparagową i granulatem sojowym (lakto-wege) Fasolka szparagowa z sosem sojowym i oliwą (wegańska) Fasolka szparagowa w prostym sosie pomidorowym (wegańska) Sałatka makaronowa z fasolką szparagową i sosem pomidorowym (wegańska) Fasolka szparagowa z cebulką i sosem balsamicznym (sałatka) (wegańska) Zielona lazania - z brokułem, fasolką szparagową, groszkiem i sosem pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |