7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:3 jajka
1 kg dojrzałych pomidorów 1 duża czerwona papryka 1 cebula 1 marchewka 1 gałązka selera naciowego pół litra mleka masło do smażenia łyżeczka cukru sól pieprz garstka świeżego majeranku Przygotowanie:Pomidory pokroić na małe kawałki. Posiekać pozostałe warzywa (paprykę, cebulę, marchewkę i selera), podsmażyć je na maśle ok. 10 minut. Dodać pomidory i przyprawy (w tym majeranek), dusić kolejne 10 minut. Dolać mleko, wszystko zmiksować.
Ugotowane na twardo jajka przekroić na pół, ułożyć na talerzu, polać sosem. Posypać posiekanym majerankiem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jajka w pomidorowych gniazdkach (ovo-wege)Salsa di noci - mleczno-orzechowy sos do makaronu (wegańska) Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń) Sałatka z jajka i cykorii z sosem chrzanowym (bez ograniczeń) Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska) Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege) Fasola w sosie pomidorowym (wegańska) Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska) Spagetti z sosem pomidorowym (lakto-wege) Por w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |