7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos holenderski do szparagów i innych warzywWyśmienity m.in. do szparagów, kalafiorów, brokułów itp. Do takich warzyw można podać młode ziemniaczki i jakąś surówkę, np. z pomidorów.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:wywar z włoszczyzny 2/3 szklanki
mleko 1 szklanka mąka ziemniaczana 1 łyżeczka żółtka z 3 jaj masło 3 łyżki sól cukier pieprz gałka muszkatołowa (opcjonalnie) cytryna 0,5 szt. do tego np. szparagi, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, kalarepka (ugotowane tradycyjnie, na parze, lub upieczone) Przygotowanie:Do przecedzonego wywaru dodać mleko, mąkę ziemniaczaną, żółtka, masło i przyprawy. Rondel z sosem wstawić do kąpieli wodnej, czyli do większego naczynia z wrzącą wodą. Ubijać trzepaczką, aż zgęstnieje. Następnie dodać sok z połowy cytryny.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos "Chateau" do ziemniaków, szparagów i innych warzyw (wegańska)Gofry holenderskie z sosem truskawkowym (bez ograniczeń) Sos holenderski w wersji vegan (wegańska) Soczewica z kalarepką i innymi warzywami (wegańska) Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym (wegańska) Szparagi z sosem majonezowym i orzechami (wegańska) Amarantus pieczony z marchewką, porem i innymi warzywami (lakto-wege) Szybki kuskus z papryką, pieczarkami i innymi warzywami (wegańska) Gulasz z fasolki szparagowej i innych warzyw (wegańska) Tosty z czosnkową oliwą, pomnidorami i innymi warzywami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2000-08-21 00:00:00.0