7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób300 gramow kartofli
300 gramow marchewki 300 gramow innych korzeni (seler, pietruszka, pastinak, itp.) 200 gramow cebuli lub pora 2 duze czastki czosnku 2,5 litra wody swiezo wycisniety sok z 2 pomarancz oliwa (z oliwek) sol pieprz tymianek curry (gotowa przyprawa) do smaku ewentualnie rodzaj smietany z soi - troche do smaku Przygotowanie:Utrzec na grubej tarce lub drobno pokroic warzywa.
Podsmazyc warzywa i przyprawy na oliwie. Wlac wode i lekko gotowac na wolnym ogniu przez 10 minut. Dodac sok z pomaranczy. Dosmakowac przyprawami. Ewentualnie dodac sojowa "smietane".
Nadesłał(a) Kuna,
dnia: 2004-03-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=9968506&v=2&s=0
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Zupa jest smaczna, kiedys ja robilam ;) i super pomysl z tym pomaranczem :D
~Silverka 2007-05-13 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ekologiczne naleśniki w butelce (bez użycia miksera) (wegańska)Zupa ogórkowa (lakto-wege) Zupa bakłażanowa (wegańska) Zupa marchewkowa (wegańska) Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege) Zupa z rydzów (lakto-wege) Zupa minestra (lakto-wege) zupa selerowa 1 (lakto-wege) Zupa ziemniaczana (lakto-wege) Zupa koperkowa (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~kszsz 2007-05-13 00:00:00.0