7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażcePodawać do potraw mącznych, z kasz, fasoli, a także do potraw z jaj.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:mąka 1 łyżka
masło lub margaryna 1 łyżka śmietana 1 szklanka młode listki bazylii 2-3 łyżki estragon 2 łyżki rzeżucha 3-4 łyżki szczypiorek zielona pietruszka - razem ze szczypiorkiem 3 łyżki czosnek 2-3 ząbki sok z cytryny sól cukier pieprz Przygotowanie:Mąkę przesiać. Masło (margarynę) stopić w rondelku, wymieszać z mąką, dodać śmietanę i kilka łyżek zimnej wody, wymieszać, mieszając odstawić.
Dodać wszystkie posiekane zioła a także posiekany i roztarty z solą czosnek. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, odrobiną cukru i pieprzem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos vinegrette czosnkowo-ziołowy (wegańska)Brokuły w sosie pomidorowo-ziołowo-czosnkowym (wegańska) Dip czosnkowo-ziołowy (lakto-wege) Sos ziołowy 1 (lakto-wege) Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege) Grzanki ziołowo-czosnkowe z serem (lakto-wege) Sos serowo-ziołowy (lakto-wege) Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege) Mrożone kostki ziołowe lub czosnkowe (na zimę) (wegańska) Zielona sałatka z kiełkami i czosnkowo-ziołowym winegretem (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |