7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Soczewica aromatiko-fantastiko

Podawać jako danie obiadowe z kaszą/ ryżem/ kartofelkami i na przykład prostą surówką z pekińskiej.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

szklanka suchej soczewicy (którejkolwiek, ale czerwona najszybsza do przygotowania),
2-3 cebule (może być czosnek),
olej,
sól,
przyprawy (garam masala, kminek/ curry czy inne)

Przygotowanie:

Soczewicę ugotować do półmiękkości w niewielkiej ilości wody, cebulę/ czosnek drobno posiekać i w międzyczasie udusić na małym ogniu nie żałując oleju, dodać soczewicę z wywarem do podduszonej cebuli/czosnku, dosolić, suto dosypać przypraw i dusić do miękkości soczewicy.

Wskazówki i uwagi:

U nas w domu przyprawa do soczewicy składa się z mielonych: pieprzu, cynamonu, ziaren kolendry, ostrej papryki razem ze zwykłym kminkiem - taki słowiański odłam Garam Masali.

Można tu użyć dowolnej przyprawy - w tym piękno przepisu - byleby, myślę, była aromatyczna i egzotyczna.
Nadesłał(a) wojmat, dnia: 2004-04-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pęczak z soczewicą (wegańska)
Soczewica z ryżem (wegańska)
Pierogi z soczewicą (bez ograniczeń)
Soczewica w winie (wegańska)
Krupnik z soczewicą (wegańska)
Razowe pierogi z soczewicą (wegańska)
Szybka soczewica mniam ;-) (lakto-wege)
Kalafior z soczewicą i fetą (lakto-wege)
Gołąbki z soczewicą i warzywami (lakto-wege)
Zupa z soczewicą i fasolką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas