7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Puree z marchwi z rodzynkami, migdałami i kardamonemPrzepis wzorowany na kuchni indyjskiej. Podawać jako deser (schłodzone, np. ze słodkim, śmietankowym lub waniliowym sosem) lub jako ciepłą przystawkę do dania głównego.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:0,5 kg marchewki
3/4 szklanki mleka [zwykłego lub roślinnego] ewentualnie łyżka masła [lub oleju] 30-50 g cukru trochę soli rodzynki (wedle upodobania, można pominąć) 100 g migdałów 1/4 łyżeczki szafranu trochę kardamonu Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Puree z marchwi i ziemniaka (bez ograniczeń)Puree z fasoli i marchwi z bakaliami (wegańska) Surówka z marchwi i jabłka z rodzynkami (wegańska & RAW) Zupa nic z rodzynkami i migdałami (bez ograniczeń) Żółty kuskus z rodzynkami i migdałami (wegańska) Jabłka pieczone z rodzynkami, migdałami, miodem i cynamonem (lakto-wege) Makaron w sosie ziołowym z migdałami i rodzynkami (lakto-wege) Granola pomarańczowa z rodzynkami i migdałami (crunchy z piekarnika) (wegańska) Narial Czawal - ryż z kardamonem, kokosem, orzechami i rodzynkami (lakto-wege) Kawa z kardamonem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |