7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Napój pomarańczowo-marchwiowyPyszny, domowy napój robiony zawsze przez moją mamę na przyjęcia, moje urodziny itp.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:/proporcje na 6 litrów wody/
2 pomarańcze 3 marchwie ok. 2 szkl. cukru 2 łyżeczki kwasku cytrynowego Przygotowanie:Sparzone wcześniej pomarańcze (w skórkach) gotować wraz z marchwią w 1 litrze wody, żeby połowa wody się wygotowała.
Odstawić do ostudzenia i zmielić przez maszynkę. Dodać to do 5 litrów zimnej wody. Dodać cukier i kwasek cytrynowy, wszystko razem zagotować, potem ostudzić i przecedzić. Można przelać do butelek. Wskazówki i uwagi:Pomarańczy nie obieramy ze skórek, gdyż dają one wspaniały aromat.
Nadesłał(a) Anula,
dnia: 2004-04-17 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Napój marchwiowo-pomarańczowy (wegańska & RAW)Zupa soczewicowo-marchwiowo-pomarańczowa (wegańska) Napój pomarańczowo-jabłkowy (wegańska & RAW) Napój urody, sok marchewkowo-pomarańczowy (wegańska & RAW) Napój życia i młodości (z sokiem pomarańczowym i śliwkami suszonymi) (lakto-wege) Deser marchwiowo-jabłkowy (wegańska) Zupa marchwiowa z estragonem (wegańska) Curry kalafiorowo-ziemniaczano-marchwiowe (wegańska) Ciasto marchwiowe z tartymi orzechami (wegańska) Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |