7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Napój pomarańczowo-marchwiowy

Pyszny, domowy napój robiony zawsze przez moją mamę na przyjęcia, moje urodziny itp.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

/proporcje na 6 litrów wody/
2 pomarańcze
3 marchwie
ok. 2 szkl. cukru
2 łyżeczki kwasku cytrynowego

Przygotowanie:

Sparzone wcześniej pomarańcze (w skórkach) gotować wraz z marchwią w 1 litrze wody, żeby połowa wody się wygotowała.

Odstawić do ostudzenia i zmielić przez maszynkę. Dodać to do 5 litrów zimnej wody. Dodać cukier i kwasek cytrynowy, wszystko razem zagotować, potem ostudzić i przecedzić. Można przelać do butelek.

Wskazówki i uwagi:

Pomarańczy nie obieramy ze skórek, gdyż dają one wspaniały aromat.
Nadesłał(a) Anula, dnia: 2004-04-17 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Napój marchwiowo-pomarańczowy (wegańska & RAW)
Zupa soczewicowo-marchwiowo-pomarańczowa (wegańska)
Napój pomarańczowo-jabłkowy (wegańska & RAW)
Napój urody, sok marchewkowo-pomarańczowy (wegańska & RAW)
Napój życia i młodości (z sokiem pomarańczowym i śliwkami suszonymi) (lakto-wege)
Deser marchwiowo-jabłkowy (wegańska)
Zupa marchwiowa z estragonem (wegańska)
Curry kalafiorowo-ziemniaczano-marchwiowe (wegańska)
Ciasto marchwiowe z tartymi orzechami (wegańska)
Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas