7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Brokułowy rosołek



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg brokułów
bulion warzywny
kasza kukurydziana/kus-kus
3 litry wody
miso
tamari
2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Bulion warzywny można ugotować z warzyw lub użyć dostępnego gotowego bulionu w kostce lub proszku. Brokuły zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub poszatkować naprawdę drobniutko. Wrzucić na gotujący się bulion. Po 20 minutach gotowania na wolnym ogniu, dorzucić kilka łyżek kaszy (na tę ilość wystarczy pół szklanki), wlać oliwę i doprawić tamari. Po 10 minutach, gdy kasza się ugotuje zmiejszyć płomień do minimum i dołożyć kilka łyżek miso. Potrzymać jeszcze z 5 minut i gotowe.
Nadesłał(a) Jimiasty, dnia: 2004-04-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zrobiłam, wyszło pyszne :-)
~Janis 2008-03-11 15:00:39.534

puszka.pl/txt/slownik.jsp
autor anonimowy 2006-08-19 00:00:00.0

Dużo nowości jak dla mnie- miso? , tamari? - co to jest? Domyślam się,że jakies przyprawy, nie?
~Gris 2006-08-17 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Rosołek dla dzieci (wegańska)
Brokułowe "2 w 1" (lakto-wege)
Brokułowa surówka (wegańska & RAW)
Brokułowa przekąska (wegańska)
Kuleczki brokułowo-arachidowe (lakto-wege)
Krem brokułowy na zimno (lakto-wege)
Farsz brokułowo-różnisty (lakto-wege)
Pasta brokułowo - bakłażanowa (wegańska)
Naleśniczniki zielone brokułowe (bez ograniczeń)
Sałatka pieczarkowo-brokułowa (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas