7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa morska z glonami i świeżą kolendrą



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

Makaron ryżowy cienki 0,5 kg
bulion warzywny 1l (domowy lub z kostki) albo miso 2 łyżki + woda 1l
trawa morska czyli wodorosty (seaweed) 30 g
kolendra świeża 2 garście

Przygotowanie:

Makaron zrobić wg przepisu z paczki. Zmieszać z zagotowanym bulionem. Podać na talerz, dodać wodorosty i kolendrę. Gotowe do jedzenia od razu.

Wskazówki i uwagi:

Wodorosty, miso - made in Japan, jeżeli to możliwe. Jeśli made in China - będzie ok, ale niskiej jakości.
Nadesłał(a) raja, dnia: 2004-04-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kostki bulionowe firmy Massel /firma szwajcarska/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jarzynka z buraków i orzechów z czosnkiem i świeżą kolendrą (wegańska)
Guacamole de la Mixteca (z cebulą, świeżą kolendrą i ostrymi papryczkami) (wegańska & RAW)
Zupa miso z glonami nori (wegańska)
Zupa z czerwonej soczewicy z kolendrą (wegańska)
Soczewicowa warzywna zupa z kawałkiem glonów kombu (wegańska)
Zupa krem z czerwonej papryki z mieloną kolendrą (wegańska)
Marchwiowa zupa krem z soczewicą i kolendrą (lakto-wege)
Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami, glonami Dulse i kaszą jaglaną (wegańska)
Morskie sojacze (marynowane z cebulą i musztardą) (wegańska)
Guacamole z pomidorem i kolendrą (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas