7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Spaghetti z mojej ziemi [Spaghetti della mia terra] - z sosem z podgrzewanych pomidorów

Przepis ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, a jednocześnie posiada swój naturalny smak i zapach składników, co decyduje o jego niepowtarzalności.

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

400 g spaghetti
400 g świeżych pomidorów
3 ząbki czosnku
0,5 szklanki oliwy
sól

Przygotowanie:

Ugotować makaron tradycyjnie "al dente". Sparzyć pomidory w gotującej się wodzie, obrać ze skórki i drobno pokroić. Włożyć do garnka i dobrze podgrzać (nie gotować). Do głębokiego półmiska wlać oliwę, szczyptę soli i posiekany czosnek. Wymieszać tak, żeby cały półmisek pachniał czosnkiem.

Makaron odcedzić i wyłożyć do półmiska, dodać gorące pomidory, wymieszać, polać przygotowanym sosem i natychmiast podawać. Smacznego!
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (juz nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos do spaghetti ze świeżych pomidorów (bez gotowania) (wegańska)
Spaghetti Habanero Pomidor (wegańska)
Spaghetti Szpinak Pomidor (lakto-wege)
Sałatka ze spaghetti z pomidorami (wegańska)
Sos do spaghetti (z papryką) (wegańska)
Pomidorowy sos do spaghetti (wegańska)
Brokułowe spaghetti z suszonymi pomidorami (wegańska)
Spaghetti z sosem pomidorowym i kukurydzą (wegańska)
Spaghetti z sosem szpinakowo-serowym (lakto-wege)
Sos do spaghetti ze świeżych pomidorków (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas