7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Chrupiące francuskie paszteciki (rożki) z kozim serem i tymiankiem
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób200 g mrożonego ciasta francuskiego
60 g miękkiego koziego sera tymianek cząber 2 łyżki margaryny 1 jajko 1 łyżeczka ziaren sezamu do posypania Przygotowanie:Ser rozgnieść widelcem, dodać zioła, wymieszać i odstawić, by ser nabrał aromatu.
Ciasto lekko rozmrozić, rozwinąć, wykroić kwadraty o boku ok. 10 cm. Na każdy kwadrat nałożyć łyżeczką ser, posypać wiórkami margaryny. Przeciwne rogi ciasta dokładnie zlepić. Paszteciki posmarować rozmąconym jajkiem, posypać sezamem, ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i piec przez 30 min. w 200°C. Podawać ciepłe.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2004-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Francuskie paszteciki na słono - z kukurydzą, pomidorem i serem (bez ograniczeń)Paszteciki francuskie (z gotowego ciasta francuskiego) z pieczarkami i serem (bez ograniczeń) Paszteciki francuskie z kapustą, cebulą i marchewką (wegańska) Krumpirusza - czyli paszteciki z ciasta francuskiego z ziemniakami (wegańska) Paszteciki z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym (wegańska) Risotto z winogronami, kozim serem i orzechami (lakto-wege) Makaron z sosem pomidorowym z kozim serem (lakto-wege) Sałata z pomidorem, ogórkiem i serem owczym lub kozim (lakto-wege) Wiosenne paszteciki francuskie - z pastą fasolową, rzodkiewką i ogórkiem (wegańska) Chrupiąca tortilla z serem, warzywami i kiełkami (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Malwua 2010-03-18 13:51:55.56