7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 10 osób2/3 kostki margaryny
1/2 szkl. cukru kryształu 1/2 szkl. cukru waniliowego 1 jajko 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mleka 1 porcja proszku do pieczenia 100 g rodzynek 80 g migdałów 80 g świeżej skórki pomarańczowej Przygotowanie:Do roztopionej margaryny dodać cukier, cukier waniliowy, jajko, drobno posiekane migdały, pokrojoną skórkę pomarańczową, wrzucić mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mlekiem i rodzynkami. Wymieszać, wyłożyć do natłuszczonej blachy i piec 70 min. w temp. 200 st. C.
Wskazówki i uwagi:Podawać z kompotem z suszonych owocow.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2004-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciasto z cukinii z bakaliami (ovo-wege)Pyszne ciasto z jabłkami i bakaliami (ovo-wege) Ciasto kruche z bakaliami i kruszonka (wegańska) Ciasto marchewkowe z bakaliami i kawałkami czekolady (ovo-wege) Ciasto bananowe z bakaliami (bez mąki) (wegańska) Wigilijne kluski (łazanki) z makiem (wegańska) Zupa grochowa wigilijna, z ziemniakami (wegańska) Jarmuż z bakaliami (wegańska) Płatki zbożowe z bakaliami (lakto-wege) Kuskus z miodem i bakaliami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Ania 2004-12-17 00:00:00.0