7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pierożki z serem w stylu Lucana [Ravioloni alla Lucana]Pierożki biorą swą nazwę z południowego rejonu Lucania (stare określenie łacińskie), aktualnie rejon Basilicata, gdzie nadal są miejscową specjalnością.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osóbciasto:
500 g mąki 4 jajka szczypta soli nadzienie: 250 g białego sera 50 g owczego sera (lub parmezanu) natka pietruszki 2 jajka sól pieprz Przygotowanie:Z mąki, jajek oraz szczypty soli zagnieść ciasto, dodać kilka łyżek letniej wody, dobrze wyrobić. Przykryć czystą, lnianą, lekko wilgotną ściereczką, żeby nie wyschło.
Do miseczki wyłożyć biały ser i rozgnieść dobrze widelcem. Dodać starty ser owczy, posiekaną natkę, jajka, sól i pieprz, całość wymieszać. Podzielić ciasto na dwie części i rozwałkować. Na jednym rozłożyć łyżeczką nadzienie w formie kulek w odległości około 4-5 cm., przykryć drugim rozwałkowanym plackiem, brzegiem dłoni przygnieść ciasto pomiędzy kulkami farszu, po czym wykroić pierożki. Następnie odłożyć je na boku celem dokładnego ich wyschnięcia. Pierożki gotować w dużej ilości osolonej wody. Najlepiej podawać z rozpuszczonym masłem.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-08-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pierożki wonton (wegańska)Pierożki makowe (wegańska) Spaghetti alla carbonara wegeteriańskie [Spaghetti alla carbonara vegetale] (ovo-wege) Tofu w stylu meksykańskim (wegańska) Risotto alla milanese (z szafranem i parmezanem) (lakto-wege) Pierożki z dynią i ciecierzycą (farsz) (wegańska) Pierożki ziemniaczane [Tortellini di patate] (bez ograniczeń) Tofu z warzywami w stylu indyjskim (wegańska) "Światłowody" z warzywami w stylu egzotycznym (wegańska) Nudle z warzywami w tajskim stylu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |