7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:2 duże cebule
1 czubata łyżka masła lub oleju do smażenia 1/2 łyżki mąki szklanka białego wina 6 jajek 2 łyżki bułki tartej 50 g żółtego sera sól Przygotowanie:Obrane cebule pokroić, przysmażyć, oprószyć mąką i zalać winem, gotować 30 min.
Jaja ugotować na twardo, pokroić w plastry. Włożyć je do naczynia, przykryć cebulą, posypać bułką i serem. Zapiec w piekarniku.
Nadesłał(a) ~roslina,
dnia: 2004-06-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: książka kucharska babci
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekana kanapka z serem, cebulą i sosem pomidorowym (lakto-wege)Jaja zapiekane po hiszpańsku - na smażonej papryce (bez ograniczeń) Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń) Aromatyczne ziemniaczki zapiekane (wegańska) Cebula zapiekana z jajami (lakto-wege) Kabaczek zapiekany z cebulą (ovo-wege) Plastry cebuli zapiekane na grzankach (bez ograniczeń) Tofucznica - tofu a'la jajecznica z cebulą i pomidorem (wegańska) Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i serem (lakto-wege) Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |