7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zielone kluski (pszenne, z natką i koperkiem)



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 łyżki mąki pszennej
1 jajko
1 łyżeczka masła
sól
natka
koper

Przygotowanie:

Białko oddzielić od żółtka. Masło utrzeć z żółtkiem, mąką i solą, połączyć z pianą z białka, wsypać natkę i koper.

Łyżką formować kluski i wrzucać je na wrzątek. Gdy wypłyną, pogotować trochę pod przykryciem. Odcedzić.

Wskazówki i uwagi:

Podając można posypać serem i przybrać pomidorem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-07-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia - dodatek specjalny - kalendarz na 2004 rok
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielone kluski kładzione (wegańska)
Kładzione zielone kluski z tofu i szpinaku (wegańska)
Bułka pszenna (wegańska)
Chleb pszenny (wegańska)
Kluski gryczane (wegańska)
Kluski śląskie (wegańska)
Kluski amarantusowe (bez ograniczeń)
Kluski z "serem" (wegańska)
Bliny pszenne jabłkowe (bez ograniczeń)
Chleb pszenny razowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas