7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pomidory nadziewane makaronem [Pomodori farciti ai maccheroni]Samo danie jest szybkie w przygotowaniu oraz dosyć eleganckie i warte przygotowania na różnego rodzaju uroczystości w gronie przyjaciół.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób4 świeże, duże i twarde pomidory
200 g drobnego makaronu 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki 1 łyżka posiekanej mięty 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie:Umyć pomidory i z każdego odkroić z góry spory plaster (nie wyrzucać), wydrążyć z pozostałej reszty miąższ. Ułożyć pomidory w żaroodpornym naczyniu, posolić i posmarować oliwą.
Ugotować makaron "al dente", odcedzić, przyprawić oliwą i posiekaną pietruszką i miętą. Napełnić pomidory makaronem, polać odrobiną oliwy i przykryć odkrojonym plastrem pomidora. Zapiec w gorącym piekarniku. Powyższe danie można podawać także na zimno. Smacznego! Wskazówki i uwagi:W przypadku małych pomidorów należy zwiększyć ich liczbę o dwa na porcję.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-08-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (juz nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makaron rurki z kalafiorem [Maccheroni con cavolfiore] (wegańska)Makaron smażony z jajkami [Maccheroni con le uova] (bez ograniczeń) Makaron pikantny [Maccheroni piccanti] z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (lakto-wege) Makaron z miodem (lub słodem) i orzechami [Maccheroni con miele e noci] (wegańska) Pomidor nadziewany serem (lakto-wege) Pomidory nadziewane orzeszkami (wegańska) Nadziewane pomidory z ryżem i bazylią (wegańska) Makaron z pomidorem i cukinią (wegańska) Makaron z cukinią i pomidorem (wegańska) Grillowana ciabatta nadziewana pomidorami z mozarellą (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Liluch 2005-08-31 00:00:00.0