7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Szwedzki grzaniecGrzane wino to świetne rozwiązanie dla zziębniętych narciarzy, uczestników kuligów i ognisk. Pamiętaj - jeśli zamierzasz szusować po stoku, dla bezpieczeństwa własnego i innych narciarzy, ogranicz się do 1 kubka:) Wino grzane zachowuje właściwości dietetyczne czerwonego wina. Dlatego też nie tylko rozgrzewa, ale także, pite w niewielkich ilościach, zapobiega zawałom serca i ułatwia trawienie.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:butelka czerwonego, wytrawnego wina
0,5 szkl. cukru skórka z pomarańczy mały kawałek imbiru 2 kawałki cynamonu (kory) 10 goździków garść rodzynek 2 garści migdałów (obranych ze skóry) Przygotowanie:Zagotuj 2,5 l wody. Do wrzątku wrzuć przyprawy (skórkę pomarańczową, imbir, cynamon i goździki). Gotuj całość na małym ogniu ok. 30 min.
Wywar przelej przez sitko do drugiego garnka. Zmieszaj z cukrem i winem. Całość mocno podgrzej, ale nie dopuść do zagotowania. Napój podawaj gorący.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2004-07-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Cytrynowy grzaniec na zimno (wegańska+miód)Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Majka 2007-02-01 00:00:00.0