7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z soczewicy z marchewką, pomidorem i tymiankiem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

100 g soczewicy czerwonej (suchej)
100 g marchwi
200 g pomidora
50 g cebuli
1 lyzeczka oliwy
1 szkl. wody
tymianek
sol
pieprz

Przygotowanie:

soczewice oplukac i zalac woda, po pol godzinie odcedzic. marchew, pomidora i cebule umyc, obrac, pokroic i podsmazyc na oliwie, dodac soczewice, szkl. wody i gotowac ok.. 1 godz. przyprawic tymiankiem, sola i pieprzem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-07-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 2/2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

A po co zalać wodą i odcedzić? Co to daje?
~Malaga 2004-07-12 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z soczewicy z kapustą pekińską, marchewką i pomidorami (wegańska)
Zupa z soczewicy z ziemniakami i marchewką (wegańska)
Zupa z soczewicy z marchewką, pietruszką i pastą pomidorową (wegańska)
Zupa z soczewicy z ziemniakami i pomidorami (wegańska)
Zupa z soczewicy i suszonych pomidorów (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy z pomidorami (wegańska)
Arabska zupa z soczewicy i pomidorów (wegańska)
Zapiekanka ziemniaczana z marchewką, czosnkiem i tymiankiem (macierzanką) (lakto-wege)
Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów (wegańska)
Zupa z topionego sera z tymiankiem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas