7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sałatka z bobu na zimno, z sosem majonezowo-czosnkowym
Średnia ocena:
[3.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1/2 kg bobu
łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku sok z ok. 1/4 cytryny natka pietruszki koperek sól pieprz Przygotowanie:Bób obgotować lekko na parze - ok 5 min. góra. Jak mu tylko niektóre skórki zaczną pękać, od razu zdejmować z pary - ma być twardawy. Jak lekko przestygnie, obrać (nie lubię ze skórkami, zresztą krótko obgotowane są twardawe i gumowate).
Dać to tego łychę majonezu, ząbek - dwa czosnku, sok z cytryny, natkę pietruszki, koperek, sól i pieprz. I do lodówki, żeby się przegryzło.
Nadesłał(a) sowa,
dnia: 2004-07-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bób na zimno (w sosie czosnkowym z zieleniną) (wegańska)Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska) Sałatka kalafiorowa Bożeny Dykiel (z koperkowo-czosnkowym sosem majonezowym) (bez ograniczeń) Sos czosnkowy śmietanowo-majonezowy, np. do pity (lakto-wege) Dip / sos majonezowo-czosnkowy z bazylią (ovo-wege) Sos śmietanowo-majonezowy czosnkowy by Viluir (bez ograniczeń) Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Sałatka z surowych pieczarek w sosie śmietankowo-majonezowym (bez ograniczeń) Sałatka: fasolka szparagowa na zimno z kwaśnym, czosnkowym winegretem (wegańska) Bób z oliwą czosnkową (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ankaopolanka 2011-06-22 17:45:25.003