7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z bobu na zimno, z sosem majonezowo-czosnkowym

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1/2 kg bobu
łyżka majonezu
1-2 ząbki czosnku
sok z ok. 1/4 cytryny
natka pietruszki
koperek
sól
pieprz

Przygotowanie:

Bób obgotować lekko na parze - ok 5 min. góra. Jak mu tylko niektóre skórki zaczną pękać, od razu zdejmować z pary - ma być twardawy. Jak lekko przestygnie, obrać (nie lubię ze skórkami, zresztą krótko obgotowane są twardawe i gumowate).

Dać to tego łychę majonezu, ząbek - dwa czosnku, sok z cytryny, natkę pietruszki, koperek, sól i pieprz. I do lodówki, żeby się przegryzło.
Nadesłał(a) sowa, dnia: 2004-07-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Dobre :D
ankaopolanka 2011-06-22 17:45:25.003

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bób na zimno (w sosie czosnkowym z zieleniną) (wegańska)
Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska)
Sałatka kalafiorowa Bożeny Dykiel (z koperkowo-czosnkowym sosem majonezowym) (bez ograniczeń)
Sos czosnkowy śmietanowo-majonezowy, np. do pity (lakto-wege)
Dip / sos majonezowo-czosnkowy z bazylią (ovo-wege)
Sos śmietanowo-majonezowy czosnkowy by Viluir (bez ograniczeń)
Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń)
Sałatka z surowych pieczarek w sosie śmietankowo-majonezowym (bez ograniczeń)
Sałatka: fasolka szparagowa na zimno z kwaśnym, czosnkowym winegretem (wegańska)
Bób z oliwą czosnkową (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas