7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:kalafior
sól cukier jajko bułka tarta oliwa do smażenia sos: jogurt naturalny czosnek koperek sól pieprz Przygotowanie:Kalafiora gotujemy ok. 3 min. (ale nie więcej niż 5 min.) w osolonej i ocukrzonej wodzie. Dokładnie go osączamy na durszlaku, dzielimy na różyczki, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor na możliwie najmniejszej ilości oliwy. Ja po zdjęciu go z patelni kładę go jeszcze na chwilę na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
W międzyczasie robimy sos: do jogurtu dodajemy wyciśnięty czosnek, posiekany koperek, sól i pieprz (w ilościach w/g uznania) i mieszamy. Kalafior możemy polać sosem lub podać sos w oddzielnej miseczce i maczać w nim kalafiora.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2004-08-05 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Smażony bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege)Ziemniaki z kalafiorem lub kapustą w sosie pomidorowo-jogurtowym (lakto-wege) Kalafior z sosem jogurtowo-orzechowo-czosnkowym (lakto-wege) Smażony kalafior z ryżem (wegańska) Sos jogurtowy (lakto-wege) Żółty sos jogurtowy (lakto-wege) Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege) Kalafior w sosie szpinakowym (lakto-wege) Kalafior w sosie Aurora (lakto-wege) Grillowana cukinia z sosem jogurtowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |