7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
GazpaczoTo potrawa na sierpień i wrzesień, wcześniej jakoś nie bardzo ma smak. Czosnek mozna dodać, choc ja częśto nie dodaję, smak cebuli jest wystraczająco intensywny.Największa sztuką jest zbalansowanie kwaskowatości pomidorów i octu. Jak trzeba,można dodać łyżeczkę cukru. Najprościej zrobić wieczorem, na noc do lodowki, następnego dnia jak znalazł.
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki: dla 6 osób4-6 pomidorów, dojrzałych, 3 mogą być miękkie
2 ogórki jak na mizerie 1 cebula biala, 1 cebula czerwona 5 ząbków czosnku ( dowolnie) chleb tostowy bez skórki 4-5 kromek 1 karton litrowy soku pomidorowego dobrej jakosci oliwa z oliwek Extra Vergine pół szklanki ocet winny czerwony ( moze byc i biały) półtorej łyżki sól i pieprz (najlepiej biały) jako dodatki: papryka kolorowa surowa słodka szczypiorek grzanki z chleba tostowego smażone na zwykłym oleju ew.jajko gotowane Przygotowanie:
|
Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |