7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tofu duszone z cebulą

Można kłaść na pieczywo lub jeść z warzywami i ryżem/kaszą...

Średnia ocena: [4.666666666666667 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

tofu
cebula
olej do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę usmażyć na oleju w rondelku. Gdy już będzie złota, dodać tofu (rozkruszone), sól i pieprz. Nalać nieco wody (kilka milimetrów na spodzie), przykryć i dusić na małym ogniu ok. 10 min.
Nadesłał(a) arturek87, dnia: 2004-08-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ja dodaje do tego kurkumę i jest megapyszne;)
Magda-Andrzej 2009-05-09 14:00:08.628

Świetne do posypania warzyw parowanych lub smażonych, zmienia smak potrawy i urozmaica.
ryfka 2009-05-09 12:00:35.289

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pyszna pasta z tofu duszonego z cebulą i pomidorkiem (wegańska)
Marchew duszona z cebulą (wegańska)
Kotlety z duszonej marchewki i cebuli (ovo-wege)
Dynia duszona w pomidorach z cebulą (wegańska)
Brokuły duszone z cebulą i musztardą (wegańska)
Ziemniaki duszone z cebulą i pieczarkami (wegańska)
Soczewica duszona z cebulą i papryką (wegańska)
Dynia duszona z cebulą i pomidorami (sos) (wegańska)
Jarzynka z pieczonych bakłażanów z duszoną cebulą i bazylią (wegańska)
Bezglutenowe wegańskie pierogi z cebulą i wędzonym tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas