7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Mleczna, migdałowa zupa z dyni z lanymi kluseczkami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

średnia dynia
1 l mleka
jajko
mąka
olejek (aromat) migdałowy
cukier

Przygotowanie:

Oczyszczony miąższ dyni pokroić w kostkę i rozgotować w 1/2 szklanki wody. Dolać litr mleka. Z jajka i mąki zrobić lane kluseczki i zalać je na lekko gotującą się zupkę. Lekko dosłodzić i dla smaku wkropić kilka kropli olejku migdałowego.

Wskazówki i uwagi:

Nie przesłodzić, bo będzie mdła!
Nadesłał(a) Azelin, dnia: 2004-09-06 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ta zupa to smak mojego dziecinstwa.Dziekuje za przypomnienie.Jutro ide na poszukiwanie dyni:-).Pozdrawiam
~Ola 2012-07-23 21:58:58.149

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bulion z soczewicą i lanymi kluseczkami (ovo-wege)
Zupa szpinakowa/pokrzywowa z kluseczkami (wegańska)
Zupa pieczarkowa z serowymi kluseczkami (bez ograniczeń)
Zupa jarzynowa wiosenna z kluskami lanymi (bez ograniczeń)
Zupa mleczna z kasza (lakto-wege)
Zupa mleczna amsterdamska (bez ograniczeń)
Zupa migdałowa (lakto-wege)
Mleczna zupa ziemniaczano-marchewkowa (lakto-wege)
Wytrawna zupa migdałowa (wegańska)
Zupa kokosowo-migdałowa (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas