7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
pasta zbożowo-bakaliowa z soczewicąjest to na prawdę bardzo prosty przepis, można go także modyfikować jeżeli np nie mamy jakiś orzechów albo pestek. jest to bardzo pożywne, rozgrzewające danie, które nie obciąża żołądka. najlepiej smakuje po porannych ćwiczeniach ashtangi:)
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osób1/2 szklanki jęczmienia bezłuskowego
1/2 szklanki czerwonej soczewicy łyżka/lub więcej rodzynek po ok.30-40 gram orzechów włoskich, laskowych, migdałów ok.pół szklanki(w sumie) pestek z dyni i ze słonecznika 1/4 szklanki ziaren amarantusa plaster tofu szczypta mielonego cynamonu łyżka stołowa tartego siemienia lnianego łyżka stołowa tahini łyżka stołowa mleka kokosowego (łyżka miodu, opcjonalnie, nie dla wegan) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Bakaliowa pasta z ciecierzycy (wegańska)Pasta z soczewicy (strączkowa) do chleba (zbożowy) ;-))) (wegańska) Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska) Pasta warzywna z soczewicą i tofu (wegańska) Pasta SMS (soczewica, manna, sezam) (wegańska) Pieczarkowa wariacja na soczewicę - pasta lub farsz do naleśników (wegańska) Zbożowe cappucciuno (lakto-wege) Zupa zbożowa (wegańska) Bakaliowa impresja (ovo-wege) Płatki zbożowe z bakaliami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
bardzo ciekawe danie
gosiaprzemek 2014-03-25 10:32:09.874