7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Budyń z tapiokiLilibell555: "Można ugotować na mleku sojowym oczywiście lub na soku owocowym i wtedy jest taki tapiokowy kisiel. WAŻNE! Tapioka jest BEZGLUTENOWA!"
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:1/3 szkl. cukru
3 łyżki tapioki, najlepiej błyskawicznej [*] 2-3/4 szkl. mleka, może być sojowe lub inne roślinne 1 jajo 1 łyżeczka wanilii + dodatki smakowe (kakao, bakalie, owoce itd.) wg uznania Przygotowanie:W garnuszku dobrze wymieszać cukier, tapiokę, mleko i dobrze ubite jajo; odstawić na 5 minut. Gotować na średnim ogniu mieszając, aż się zagotuje. Zestawić z ognia i wlać wanilię. Po 20 min. zamieszać.
Podawać ciepłe albo z lodówki. Wskazówki i uwagi:[*]Jeżeli tapioka nie jest błyskawiczna, to trzeba ją namoczyć oraz porządniej i dłużej gotować.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2004-10-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis podała Lilibell555
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Tapioka pudding (wegańska)Tapioka z karmelizowanym rabarbarem (wegańska) Kokosowy deser z tapioki (wegańska) Kokosowa tapioka z bananami i ananasem (wegańska) budyń ze szpinaku (bez ograniczeń) Budyń bananowy (bez ograniczeń) Budyń z kalafiora (bez ograniczeń) Budyń z jarmużu (bez ograniczeń) Budyń meklemburski z gruszkami (lakto-wege) Bukiet-budyń z jarzyn (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy 2004-10-28 00:00:00.0