7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Smarowidło do kanapek z soczewicy

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1 i pół szklanki czerwonej soczewicy
pół łyżeczki bulionu warzywnego instant
pół łyżeczki koncentratu pomidorowego
malutki ząbek czosnku
szczypta białego pieprzu, szczypta oregano i szczypta bazylii
pół łyżeczki masłopodobnej Flory
zielona pietruszka

Przygotowanie:

Soczewicę ugotować w wodzie z bulionem. Jeśli się rozgotowała to dobrze ją odsączyć na sitku. Przełożyć do miseczki. Dodać rozgnieciony czosnek, koncentrat pomidorowy, pieprz, oregano i bazylię. Zmiksować. Dodać Florę i rozetrzeć na gładką masę. Dodać drobno posiekaną pietruszkę i wymieszać. Najlepiej smakuje po wyjęciu z lodówki, na chlebku słonecznikowym w towarzystwie ogórka kiszonego i surowej papryki. Pycha!

Wskazówki i uwagi:

Pierwszy raz zrobiłam tę pastę bez Flory i też była dobra. Jednak z czymś masłopodobnym ma delikatniejszy smak.
Nadesłał(a) hewen, dnia: 2004-12-17 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta/smarowidło z czerwonej soczewicy z tymiankiem i curry (wegańska)
Figa z makiem - smarowidło (wegańska)
Smarowidło daktylowe / słód daktylowy (wegańska)
Proste smarowidło z twarożku i świeżych warzyw (lakto-wege)
Bobowe danie (smarowidło / pasta z bobu) (wegańska)
Kanapki z buzią (lakto-wege)
Poranne kanapki (wegańska)
Zapiekane kanapki z serami (lakto-wege)
Strączkowa pasta do kanapek (wegańska)
Olej czosnkowy do kanapek (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas