7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Makaron fusilli po sycylijsku - z pomidorowo-bakłażanowym sosem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3 osób300 g makaronu fusili (takie spaghetti skręcone w sprężynkę)
1 nóżka selera naciowego 1 cebula 1 bakłażan 3 pomidory 1 czerwona papryka szczypta pikantnej papryki (typu peperoncino) oliwa z oliwek do smażenia sól Przygotowanie:Podgrzać w rondlu 4 łyżki oliwy. Wrzucić seler w talarkach i pokrojoną cebulę, pozostawić razem celem przejścia zapachu. Dodać pokrojone w drobną kostkę bakłażana i pomidory. Następnie dodać pokrojoną w długie pasemka paprykę i szczyptę sproszkowanej pikantnej papryki. Posolić całość i gotować na małym ogniu (mieszając czasami) około pół godziny.
Na 10 minut przed końcem przygotowania sosu wrzucić do osolonej wody makaron i ugotować go "al dente". Po odcedzeniu makaron połączyć z przygotowanym sosem i... smacznego! Wskazówki i uwagi:W oryginalnym przepisie "Fusili alla Siciliana" występuje także kilka listków sałatkowej odmiany zielonego mleczu.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (juz nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makaron z pomidorowo-bakłażanowym sosem (wegańska)Makaron z sosem bakłażanowo-pomidorowym z rodzynkami i pinią (wegańska) Makaron z sosem pomidorowym na maśle (lakto-wege) Makaron z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska) Makaron gotowany w sosie pomidorowym (wegańska) Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym (wegańska) Makaron z sosem pomidorowym z kozim serem (lakto-wege) Bazowy sos pomidorowy - do makaronu i innych (wegańska) Makaron w sosie brokułowo-pomidorowo-serowym (lakto-wege) Makaron razowy w bardzo pomidorowym sosie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |